Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 12 april 2021

Raoul Boucke (2e Kamer D66) in Groningen over gaswinning

Op 12 April bezocht het nieuwe D66 Tweede Kamerlid Raoul Boucke onze provincie om zich te verdiepen in de versterkingsopgave Groningen. Raoul heeft de onderwerpen klimaat, energie, mijnbouw en versterkingsoperatie Groningen in zijn portefeuille en brengt als eerste nieuwe Tweede Kamerlid een bezoek aan de regio.

Tijdens het bezoek heeft Rogier van ’t Land, fractievoorzitter D66 Westerkwartier, ook aandacht gevraagd voor de gevolgen van de gaswinning uit kleinere gasvelden en de gasopslagen in Norg en Grijpskerk. Rond de toekomst van die laatste locatie heerst nog steeds veel onduidelijkheid.

D66-Westerkwartier zal de gaswinning en de gasopslagen ook in de toekomst in de verschillende overleggen proberen op de agenda te zetten. Het is hard nodig!!