Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 22 september 2021

D66 pleit voor inzet Hinder-app

Hinder-app om overlast te melden
Inwoners van het Hogeland en Eemsdelta kunnen tegenwoordig geuroverlast en overlast door andere uitstoot van bedrijven melden via de Hinder-app. De meldingen komen binnen bij de Omgevingsdienst die ook handhavend optreedt. De ervaringen van inwoners rond industrieterrein Oosterhorn met het gebruik van de app tijdens de proef zijn erg positief.

Ook in Westerkwartier hinder melden
Binnen het Westerkwartier zijn er ook mensen die overlast ervaren en dit nu telefonisch en via mail melden (en soms alle voorvallen van de afgelopen maand in 1 keer). D66 gunt inwoners in het Westerkwartier ook een laagdrempelige en effectievere manier van het melden van hinder en roept het college op om zo mogelijk in te zetten op het zo spoedig mogelijk inzetten van dit middel.