Steun ons en help Nederland vooruit

Arnold van der Holst

Steunfractielid

Grootegast

Over Arnold:

Arnold is nieuwkomer in de actieve politiek in het Westerkwartier. Hij heeft enkele jaren ervaring als lid van de commissie Maatschappelijke Activiteiten in zijn vorige woonplaats Leidschendam-Voorburg. Daar heeft hij in 2008 een korte periode gefungeerd als raadslid (vervangend). Sinds 2009 is Arnold woonachtig in Grootegast waar hij maatschappelijk actief is als voorzitter van de buurtvereniging en als redactielid van de Grootegaster. Daarnaast is Arnold sinds november 2015 secretaris van D66 Westerkwartier.

Arnold zelf:

In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij de Dienst Uitvoering Onderwijs in de rol van bedrijfs- en informatieanalist.

De gemeente Westerkwartier zal uit maar liefst 44 dorpskernen gaan bestaan. Een enorme opgave voor de nieuwe raadsleden. Met 33 zetels te verdelen is het al bij voorbaat niet mogelijk om vertegenwoordiging vanuit elke dorpskern direct in de raad te krijgen. Ik ben in Grootegast goed ingevoerd in de sociale gemeenschap, enerzijds als voorzitter van de buurtvereniging, anderzijds als redactielid voor de Grootegaster en als
vrijwilliger bij Humanitas. Daarom heb ik besloten mij kandidaat te stellen voor D66 om zo het sociaal-liberale geluid van Grootegast een stem te geven. Mocht dit uiteindelijk niet in de raad zijn, dan zal ik zeker mijn bijdrage leveren als fractieondersteuner.

Westerkwartierders in het algemeen, en Grootegasters in het bijzonder zijn erg gesteld op het zelfstandig kunnen regelen van allerlei zaken. Denk bijv aan het Legio museum, de jaarlijkse oldtimerrit, de legio-run en het open air festival. Allemaal activiteiten die door vrijwilligers zijn opgezet en worden georganiseerd. Een gemeente moet dan ook de vrijwilligers niet voor de voeten lopen mijns inziens, maar juist ondersteunen waar nodig.

Meer van Arnold van der Holst